03 February 2013

scary library?!


aku ada satu symptom tak suka p library,
masuk library dengan tak semena mena aku rase khayal
nampak kambing biri biri menari poco poco
buku buku bertukar jadi donut donut warne warni
kerusi bertukar jadi massage chair
mulut  di jahit dengan besi panas
telinga tak mampu menangkap walau satu bunyi

aku capai satu buku
bukak buku nampak tulisan cam semut kecik2 berdiri 
tutup buku
tengok sekeliling
trus lariiiiiiiiiiiiiii
kpala terhantuk dekat pintu
adoiiii

mata tiba tiba terbukak luas
lahhh. still duk atas kerusi
dalam library.
CIS!!

tak nak pegi lagi!



13 comments:

  1. hahaha.. samalah kita.. nama penyakit ni Librytophobia.. *gebang ja weh.

    ReplyDelete
  2. waktu zaman sek menengah library adalah tempat untuk sejukkan diri dan ketenangan.. serta tempat untuk tido.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sejuk..sunyi.. memang sesuai tuk tido.;p

      Delete
  3. Rugi sebab perpustakaan terkandung ilmu yang menunggu manusia untuk menerokainya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju.tp, dunno y. sy kurg bminat ngn membca.haih

      Delete
  4. ingatkan ade mistik ka apa tadi.hahahaha

    ReplyDelete
  5. hahaha. kita sebelum ni agaklaa tak suka pergi library sebab rasa boring dan sunyi sangatttt! tak dapat nak fokus study sebab tgk sekeliling. haha. eh ni mesti kat Perpustakaan Sultan Abdul Samad ni. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. dlm 3 tahun duk upm. rsenye 2 atau 3 kali je pnah jejak kaki kat library tu.hahaha

      Delete
  6. suka masuk library sebab bau buku sangat best.. lagi lama usia buku tu, rasa macam lagi intelligent kalau dapat baca habis.. perghh tapi selalu tak dak kesempatan.. kalau pegi pun time nak exam, sebab tenang sikit baca buku dekat library..

    ReplyDelete
  7. roomate sy pn suke p library. sy ni tak tahu lah npe malaih sesgt nak p.huu

    ReplyDelete
  8. hahahaha.....tak suka pergi library sangat hehe....library kat UPM tu sangat sangatlah jarang disinggahi huhuhu......

    ReplyDelete

drop yo comment here,tenkiu.