04 August 2011

apa yang kau buat tapi kau hangen bila orang lain buat.


tajuk macam emo semacam.biasalah perempuanan. :)

kau yang dimaksudkan tu aku sendiri.dan mungkin ada yang same macam aku.kan?kau jangan tak ngaku.




bila turn aku nak berak.tak tahan da nih.


TOILET


kau hangen kat orang


ya,standard la   bila keluar wayang yang sejuk bak antartik kau akan terus laju masuk toilet.namun bila nampak barisan menunggu ,otomatik segala jampi serapah kuar . ^&*^##$# tol! lamenye mem**rak. berak ke beranak neh?!!


kau sendiri buat


sampai turn kau .haaaaa...lega..ok.basuh berus rendam bilas secara slow motion agar suci dan murni.kau tak pikir plak orang kat luar yang berjanggut tunggu kau basuh sesuci murni tuh.

ye lah bab bab genting macam ni memang dah susa nak pikir orang lain dah.ye dok?




FOOD COURT.


kau hangen kat orang


kau datang sorang .nak beli  bungkus je pon.pas order kau duk la ternganga depan gerai.time tu makanan kau order bukan main banyak.ok.bukan order makanan kau je,roomate kau,jirandepan bilik sekali..... .
ngah nganga tu.sekali ada satu gerombolan wanita duduk sebelah meja kau.mula mula memang sunyi sepi.lepas geng diorang datang lagi dan lagi.haih.diorang sembang macam main pedang.pung pang pung pang.kau pon buat muka tensen.buat muka pengawas sekolah yang garang.


kau sendiri buat


satu hari ni.kawan kawan kau dari jauh datang melawat. kau bawak diorang makan makan kat food court.dah lame tak jumpa mestila sembang sampai pecah lidah gusi gigi.time ni memang kau sendiri dah tak perasan orang lain.lantak pi lah.hahahahahahahahahahaha(over).





u ni chombong la.x mo chombong2 taw taw.auw


FACEBOOK.


kau hangen kat orang


kau benci  tengok org yang wat status euwww euuww.
cth : "akuw cyg diew,aku winduw diew..tapi,napew diew wat akuw mcm nie.owh no"
yang duk p distort sampai macam tu,pasai pa?kan best kalau taip macam biasa biasa.(anwarhadi).

satu lagi status yang membunuh bila hal kecik pon nak bagitau.
cth : I terlanggar batu tadi.nasib baik tak luka.
time kencing tak nak plak gitau.I kencing macam air terjun tadi.hebatkan I.  tu dia ,punya marah kat orang.



kau sendiri buat


kau terluka dengan kawan  yang selalu cakap belakang kau.cakap baik takpa.cakap buruk tu yang rase nak meletop ja.kau nak luah kat die sebenarnya.kau gunakan fb .taip status macam macam  sampai penuh satu wall.biar dia paham paham sendiri.tapi kau tak sedar,satu dunia duk baca status kau yang penuh kat news feed.hayooo.



'ditaip berdasarkan pengalaman.kadang kadang kita dok hangen kat orang,tapi diri sendiri buat jugak.dan memang aku sendiri tak perasan selama nih. -.-'


dengan ini,saya memohon maaf sekiranya ada terkasar bahasa.

manisnya kurma itu.jom makan kurma. :)




25 comments:

  1. haha...cayalah...mang btol pn...kahkahkah...ak phm situasi bsing ang 2...sbb ang lau jmpe ak mcm 2 la jdnya...kahkahkah :P

    ReplyDelete
  2. hehe setuju sesgt! salamat berpuasa dan beramal zety =)

    ReplyDelete
  3. iejjah : jumpa ang memang kuar suma gossip negara.hahaha

    ReplyDelete
  4. syasa : thx,slamat berpuasa juga ya.;)

    ReplyDelete
  5. hahaha takpe janji jujur ngaku :p salam ramadhan

    ReplyDelete
  6. ahhaa... btul tu, kdg2 pun buat benda yg bila org lain buat bole mrh haha

    ReplyDelete
  7. betul2, tu lah namanya tak faham bila tak berada ditempat kejadian...

    aku kalau org lain bising, aku cakap dlm hati "sabau jelah.."

    tapi satu hri tu bila aku buat bising, aku ada jugak pikir.. "agak-agaknye org ni marahkan aku tak?" huhuhu

    kire aku ok sikit ler,hehe

    ReplyDelete
  8. fiq : hahahahaha. bila dah jadi kat btg idong sendiri baru pkir blek an.x)

    ReplyDelete
  9. haha, betul2, pandai je ckp org tu org ni, serba tak kena org kan? padahal sometimes tanpa sadar or dalam sadar kita juga melakukan hal yg sama yang kadangkala lebih teruk dari kondisi yang dinyatakan>.<

    ReplyDelete
  10. lawa awek korea tu..perghh..

    ReplyDelete
  11. ajam :
    lawa gilos,nak aku rekemen kan?

    ReplyDelete
  12. boley gak..tp suh dia cukur misai ya..

    ReplyDelete
  13. ajam : haaaa..set!jgn x jadi pulok.

    ReplyDelete
  14. a'ah..da siap wat pasport da nih..
    :)

    ReplyDelete
  15. yg pasal facebook tu. mmg betul. hahaha

    ReplyDelete

drop yo comment here,tenkiu.